Nye, gamle kjøkkenskap


Under oppryddinga i Skottet fant jeg to gamle skapdører fra den opprinnelige kjøkkeninnredninga, malt med den første, mørkere grønnfargen! En ekte skatt med andre ord.. Når jeg finner slikt som dette blir jeg så utrolig takknemlig for at de før meg har sett verdien i å ta vare på ting selv om de ikke lenger skulle brukes.

Disse dørene lagde jeg et midlertidig skrog til av farmors utrangerte bokhyller. Når jeg en dag blir finsnekker nok til det skal jeg lage et mye flottere skrog, helt uten bruk av stjerneskruer..

Vindusmysteriet!

Det er rart, men jeg har aldri sett at noe er "feil" i fasaden på Gammelstu! En venn gjorde meg oppmerksom på det for ikke så lenge siden.
Se på de små vinduene i loftsetasjen på hver sin side av tilbygget. Det ene har fire ruter, det andre seks. Det er vinduet med seks ruter som virker eldst av de to; det har veldig elegante sprosser, mens vinduet med fire ruter i virker litt grovere. Jo eldre vinduer er, dess mindre glassflater og finere sprosser har de ofte. Jeg tror derfor at huset opprinnelig har hatt disse seksruta vinduene på begge sider, men hvorfor har de da skifta ut det ene senere? Kanskje huset ble bygd slik det står nå, med forskjellige vinduer på hver side? Uansett synes jeg jo at det er viktig å ha noen feil, så vinduet får stå, selv om "antikvaren" i meg gjerne vil tilbakeføre huset til opprinnelig stil -jeg vet jo heller ikke hva som faktisk er opprinnelig eller ei hva dette vinduet angår.